Saturday, April 4, 2009

Kiriman Doa

Dah nak masuk sebulan saya tak mencoret sesuatu diblog ni. Hari ni rasa terpanggil untuk menulis walaupun bukan sesuatu yang penting tetapi cukup menenangkan hati. Kak Na merangkap homemate (housemate + roomate) dan 2 sahabat lagi Syifa' dan Kak Ita dah berangkat ke Bukit Gantang. Terasa sayu pula bila mereka ke sana. Sayu sebab tak dapat ikut mereka ke sana. Asalnya saya telah berkesempatan untuk ke sana, namun disebabkan kerja dan assignment yang diberi Doktor agak last minute, terpaksa cancel last minute juga. Teringin sangat nak tengok YB Nizar secara close-up (bahasa yang dipelajari dr kak Adil), tapi dah tak ada rezeki. Yang lebih menyayukan hati tak dapat bersama2 menggembling tenaga untuk perjuangan Islam di sana. Rasanyta dah lama tenaga-tenaga ini tidak digunakan untuk amal-amal Islamiy. HU HU Sedih. Bila lagi lah peluang seperti ini akan dapat. Namun, Allah telah mengaturkan perancanganNya untuk saya, maka tak dapat join sahabat2 kesana. Teringat Pesan Sahabt, kalau dah tak mampu bagi apa2, mg2 doa yang dipanjatkan dan diperpanjang kepadaNya membantu kejayaan jentera-jentera Islam di sana. Aminn..

"Ya Allah, bantulah hamba-hambaMu yang sedang memperjuangkan syariatMu di Bukit Gantang... Amin"

No comments: